Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1698
Gergőnek és Zsuzsinak összesen 1370 Ft-ja van.Ha Zsuzsi kapna még 230 Ft-ot,akkor mindkettőnek ugyanannyi pénze lenne.Hány forintja van Gergőnek ,hány forintja van Zsuzsinak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gergő Zsuzsi Összesen
x x+230Ft 1370Ft
Ebből felírunk egy egyenletet
x+x+230=1370 /öv.
2x230=1370 /-230
2x=1140 /:2
x=570
Visszahelyettesítünk:
Gergőnek 570 Ft-ja van
Zsuzsinak pedig 570Ft+230Ft vagyis 800 Ft-ja van...
0