Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
375
A búvár merülése után nem függőlegesen emelkedett,hanem az AB szakasz H felezőpontjában bukkant felszínre?
Mekkora a HC távolság?
Igazold hogy felbukkanásakor ugyanolyan távol volt C-től mint D-től?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az A B szakasz felezőpontja 10 m-re van a B-től és az A-tól. A B csúcs 20 m-re van a C-től. Így kapsz egy derékszögű háromszöget, amelynek 2 oldala ismert.
Pitagorasz tétele szerint A2 + B2 = C2
Jelen esetben a C oldal az ismeretlen, tehát csak össze kell adnod A 10 m négyzetét a 20 m négyzetével és gyököt vonni az eredményből.

102 + 202 = C2
100 + 400 = 500
500 = C2
 500  = 22,36

A HC távolság 22,36 méter.

Azért van ugyanolyan távolságra a C-től, mint a D-től, mert ugyanazok az értékek mindkét oldalon.
0