Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A derékszöget mindig a két kisebb oldal által közbezárt szögnél keresd.

Alkalmazd a Pitagorasz-tételt, ha a két kisebb oldal négyzetösszege egyenlő a legnagyobb oldal négyzetével, akkor a háromszög derékszögű.

a,

`12^2+5^2` = 144 + 25 = 169 = `13^2` Derékszögű

b,

`9^2+12^2` = 81 + 144 = 225 = `15^2` Derékszögű

c,

`6^2+8^2` = 36 + 64 = 100 `ne` `11^2` Nem derékszögű.
1