Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen segítsetek nekem.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABM és CDM háromszögek hasonlóak, a megfelelő oldalak aránya egyenlő.

`(AB)/(CD)=(AM)/(DM)`

`15/9=(6+x)/x`

15x = 9(6+x)

15x=54+9x

6x = 54

x = 9

Ugyanez a másik oldalra:

`15/9=(8+y)/y`

15y = 72+9y

6y =72

y = 12

A háromszög kerülete:

9+x+y = 9+9+12 = 30 cm
1