Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sürgős mára kéne léci

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
Valaki segítsen a háziban légyszíves
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először a henger átmérőjét tudjuk kiszámolni:

`d=root()(b^2-M^2)` = `root()(5^2-3^2)` = `root()(16)` = 4 cm

A = `2*(d^2*pi)/4+d*pi*M` = `2*(4^2*3.14)/4+4*3.14*3` = 62,8 `cm^2`

V = `(d^2*pi)/4*M` = `(4^2*3.14)/4*3` = 37,7 `cm^3`
0