Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kernek segitseget proba erettsgit kell irnom

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
4-5-6 felqdatban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4. feladat (kép)

5. feladat
(x-2)/3 > x/2
2(x−2) > 3x
2x-4 > 3x
-4 > x
x = -5, -6, -7, -8, -9 (5 darab -10-nél nagyobb egész szám)

6. feladat
Egy kockát kétszer feldobva 6*6 = 36 féle lehetőség jöhet ki.

1 | 2 (1 = 1. dobás, 2 = 2. dobás)

6 | 4, 3, 2, 1 → 4 eset
5 | 3, 2, 1 → 3 eset
4 | 2, 1 → 2 eset
3 | 1 → 1 eset

Összesen 10 eset. 10/36 → 5/18 a valószínűsége annak, hogy az 1. dobás legalább 2-vel nagyobb lesz, mint a 2. dobás.
Módosítva: 4 éve
1

Csatoltam képet.
1