Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7 osztaly. Segitseet kérnék. Fotozom.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
350
Fizika Tk 89 oldal. Kérdések. Csatolomna képet. Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1, A hang terjedési sebessége levegőben 340 `m/s`.

14 s alatt a hang megtesz `14*340` = 4760 m-t. A fény sebessége ehhez képest nagyon nagy, annak az idejét elhanyagolhatjuk, a villámcsapás tehát 4760 m-re van,

2, A hang terjedési sebessége a fémben 6000 `m/s`.

A hang a levegőben a 600 m-t megteszi `600/340` = 1,765 s alatt, a fémben `600/6000` = 0,1 s alatt.

3, A hang sebességét befolyásolja a hőmérséklet és a közvetítő közeg. Magasabb hőmérsékleten nagyobb a hang sebessége, ahol a legmelegebb volt, ott mérték a legnagyobb sebességet.

4, A szuperszonikus azt jelenti, hogy a hang sebességénél nagyobb.

t = `s/v` = `(450000m)/(340 m/s)` = 1323 s `approx` 22 perc alatt érne oda a vonat.
0