Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 68 Ω-os ellenálláson 0,2 A erősségű áram halad át. Mekkora a feszültség az ellenállás két kivezetése között?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
500
Egy 68 Ω-os ellenálláson 0,2 A erősségű áram halad át. Mekkora a feszültség az ellenállás két kivezetése
között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
U=68*0,2=13,6V
1

Ohm törvénye: R= U/I
ebből a feszültség:
U = I*R = 0,2*68 = 13,6 V
1