Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerű trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Magyarázatot is kérnék, hogy megértsem teljesen. Köszönöm.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Trigonometrikus egyenletek sin cos tg ctg egyszerű házi feladat megoldás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`sin(3x-pi/4)` = 1

Hol lesz a szinuszfüggvény értéke 1?

`3x-pi/4` = `pi/2+2*k*pi` `color(red)(/+(pi/4))`

`3x=3*pi/4+2*k*pi` `color(red)(/:3)`

x = `pi/4+(2*k*pi)/3`, ahol `k in ZZ`.



3,

`tg(3x-pi/2) = root()(2)/2`

Hol veszi fel a tangens a `root()(2)/2` értéket?

`3x-pi/2=pi/4+k*pi` `color(red)(/+pi/2)`

3x = `(3*pi)/4+k*pi` `color(red)(/:3)`

x = `pi/4+(k*pi)/3`, ahol `k in ZZ`.
1