Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Skaláris szorzat

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Egyszerűen nem találom meg a megoldását a feladatnak a feladatgyűjteményben, mert valamiért ki kell tépni belőle a CD-t, hogy akár a megoldás alapján ellenőrizhessem magamat. Azt szeretném kérni, hogy valaki vezesse le a gondolatmenetét erről a feladatról, hiszen nem értem annyira, a tankönyvben illetve Youtube-on is a kordinátarendszerben adják meg, tanórán pedig megvolt adva mind a két ismeretlen itt pedig a skaláris szorzatként az egyik ismeretlenként, ezért kérek valakit, hogy ossza meg a gondolatmenetét, ezer hála :)
Mekkora az a vektor hossza
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szorzat, skaláris
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`|vec(b)|` = 4

`vec(a)*vec(b)` = `18*root()(3)`

`alpha` = 30°

`cos alpha` = `root()(3)/2`

`vec(a)*vec(b)` = `|vec(a)|*|vec(b)|*cos alpha`

`|vec(a)|` = `(vec(a)*vec(b))/(|vec(b)|*cos alpha)` = `(18*cancel(root()(3)))/(4*(cancel(root()(3))/2))` = `18/2` = 9
0