Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
354
1 kWh áram ára 35 Ft.
Mennyibe kerül 2 kg -5°C-os jég felolvasztása 20°C-os vízzé mikrohullámú sütővel?

Az én megoldásom: 8320,66 Ft.
Azaz ennyibe kerül a jég felolvasztása.

De megoldásom valahogy, valóságszerűtlennek tűnik.
A megoldásom helyes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Igen, az élet mindig drága, na de ennyire :D

I. A jég felmelegítése az olvadáspontjára.

`E_1` = `c_j*m_j*DeltaT_1` = `2.1*2*5` = 21 kJ

II. A jég megolvasztása:

`E_2` = `L_j*m` = `340*2` = 680 kJ

III. A víz felmelegítése 20 °C-ra.

`E_3` = `c_v*m_j*DeltaT_2` = `4.2*2*20` = 168 kJ

E = `E_1+E_2+E_3` = 869 kJ

1 kWh = 3600 kJ

3600 kJ kerül 35 Ft-ba

869 kJ kerül `869/3600*35` = 8,45 Ft-ba kerül.
0