Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
1 kWh áram ára 35 Ft.
Mennyibe kerül egy 1 t tömegű elektromos autó felgyorsítása álló helyzetből 50 km/h-ra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 50 `(km)/h` = 13,9 `m/s`

E = `1/2*m*v^2` = `1/2*1000*13.8^2` = 96450 J = 96,45 kJ

1 kWh = 1000 Wh = `1000*3600 Js` = 3600 kJ

Ha 1 kWh (3600 kJ) ára 35 Ft, akkor

96,45 kJ ára `96.45/3600*35` = 0,937 Ft-ba kerül.
0