Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
388
Egy 10 liter levegőt tartalmazó gumiabroncsban 40°C-on 2,2 bar nyomást állítunk be, majd a szelepet lezárjuk.
Mennyi lesz a nyomás, ha a gumiabroncs 10°C-ra hűl?
(A gumiabroncs térfogata nem változik.)

Levezetést is kérek szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

V = áll.

`p_1/T_1=p_2/T_2`

`p_1` = 2,2 bar

`T_1` = 40 °C = 313 K

`T_2` = 10 °C = 283 K

`p_2` = `(p_1*T_2)/T_1` = `(2.2*283)/313` = 1,99 bar.
0