Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Egy kalapácsvető 1 másodperces periódusidővel forgatja körbe egy 1 m sugarú körpályán a 7 kg tömegű kalapácsot. Mekkora erővel húzza eközben a kalapács nyelét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=m*v^2/r`

v = `(2*r*pi)/T`

F = `m*(4*r^cancel(2)*pi^2)/(cancel(r)*T)` = `7*(4*1*3.14^2)/1` `approx` 276 N
0