Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerű trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Középiskola sin cos szinusz koszinusz cosinusz egyenletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) fokban: α1=30⁰+k*360⁰
α2=150⁰+l*360⁰
ívmértékben: α1=π/6+k*2π
α2=5π/6+l*2π
k és l eleme az egész számoknak
2) fokban: α1=120⁰+k*360⁰
α2=240⁰+l*360⁰
ívmértékben: α1=2π/3+k*2π
α2= 4π/3+k*2π
k és l eleme az egész számoknak
3) fokban: x∼33,69⁰+k*180⁰
ívmértékben: x∼0,588+k*π
k eleme az egész számoknak
4) fokban: x∼21,8⁰+k*180⁰
ívmértékben: x∼0,38+k*π
k eleme az egész számoknak
1