Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Adott az (x-4)^2+(y-5)^2=25 egyenletkör. Számolja ki a körnek az 2y=4x-16 egyenletü egyenessel alkotott közös pontjainak koordinátáit!
Sima y=4x-16 Al meg tudnám csinalni de a 2y t nem értem....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika,
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egy egyenes egyenlet, ha egyszerűbb neked úgy, hogy elosztod kettővel (de akkor minden tagot), akkor számolj úgy, hogy y = 2x-8.
1