Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi feladatokban. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7-x/x+5 = 2/x+5 + 3
7-x =2 +3·(x+5)
7-x=2+3x+25
-20=4x
x=-5 ez nem jó megoldás, mert az egyenletben a nevezőben nulla lenne ami nem lehetséges. Tehát nincs megoldás.

Beszorzol a nevezővel.
x²+6x+9=(x+3)·(x+2)
x²+6x+9=x²+2x+3x+6
x=-3 ez nem jó megoldás, mert az egyenletben a nevezőben nulla lenne ami nem lehetséges. Tehát nincs megoldás.
0