Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia koncentráció 2

Főoldal » Középiskola » Kémia
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

100 g oldatban van 98 g kénsav, ami `98/98` = 1 mol

Az oldat térfogata: V = `m/rho` = `100/1.84` = 54,35 `cm^3`

54,35 `cm^3` oldatban van 1 mol kénsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/54.35*1` = 18,4 mol kénsav

A tömény kénsav 18,4 `(mol)/(dm^3)`-es.
1