Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
Ezt ha megoldja valaki ezer hálám 5. Kéne. Meg a 6.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5.
3x-4=4*(x-4)
3x-4=4x-16 /+16
3x+12=4x /-3x
12=x

Tehát a 2. kannában 12 l volt, az elsőben 36. Kivonunk 4-et, akkor 32 és 8 liter lesz, tehát az első kannában a második 4-szerese.

6.
szélesség:x
hosszúság: 28+x (a kettő különbsége 28)
kerület: 2*(28+x+x) (két hosszúság és szélesség tartozik a kerülethez)
2*(28+2x)=456
56+4x=456
4x=400
x=100

Tehát a szélesség 100 m, a hosszúság 128 m, a terület a kettő szorzata tehát 12800 m^2.
2