Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
Valaki megoldja a 3.24 b 3.25 b és a 3.26 c feladatokat magyarázattal? Köszönöm. Nagyon nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azért behelyettesítési érték, mert a megadott számokat kell az ismeretlen helyére beírni, vagyis : ha az van írva, hogy x= 10 akkor az x helyére 10-et kell írnod vagy, ha az x előtt egy szám van (pl.: 2x) akkor a számot szorzod meg a megadott x értékkel.
A mínusz értéket mindig zárójelbe tesszük.

3.24 b
(15·(2/1·1/2)·2=30
4(2·2·(1/2²)=4(2·2·1=4)=4·4=16
9(4·2²·1/2)=9(4·2)=9·8=72
3(1/3·2²·1/2²)=3(1/3·4·1)=3/1·4/3=4/1=4

3.25 b
(3·3²)·(3·3)=(3·6)=18·9=162
(1/4·(-1)·(4·(-1²)=(-1/4)·(-8)=2
(7/3·3²)·(6·3²)=(7/3·6/1=14/1)·(6·6)=14·36=504
(8·3²)·(1/2·(-1/1³)=(8·6)·(1/2·(-3/1)=48·(-3/2=1,5)=48·1,5=72

3.26 c
2,5·(-2²):0,5=-10:0,5=-20
8,1·1³·(-2³):9=8,1·3·(-8):9=24,3·(-8)=-194,4:9=-21,6
(2,7x³):(-0,3)=9x³

(Remélem érthető így ahogy leírtam, ja és a per az a törtet jelenti)
Módosítva: 4 éve
3