Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok legyszives segitsetek megoldani a dolgozatot

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Képet csatoltam előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
10*9*8*7*6=30240

Azért mert az első helyre 10 féle órát rakhatnak, a másodikra csak kilencet, stb. Illetve számít a sorrend, ezért nem kell 5!-sal elosztani.

2.)
5!=5*4*3*2*1=120

3.)
3, 1, 4, 2, 3, 1, 2, 1, 1, 2

1, 1, 1, 1, 2, 2, 2, 3, 3, 4


terjedelem: 4-1=3
módusz: 1
medián: 2
átlag: 1+1+1+1+2+2+2+3+3+4=20 20÷10=2

4.)
P=kedvező eset/összes eset

összes eset: 28
kedvező eset: 7

P=7/28=0,25

5.)
1.
10!/5!=10*9*8*7*6*5!/5!=
10*9*8*7*6=30240

2.
13!/10!=13*12*11*10!/10!=
13*12*11=1716
0