Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
Egy háromszög egyik oldala 8cm. Egyik rajta fekvő szög 40°. Ehhez az oldalhoz tartozó magasság 6cm. Mekkorák az oldalai,
szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c = 8 cm
β = 40°

sinβ = b/c
b = c*sinβ = 8*sin40° = 5,1423 cm

a² + b² = c²
a = √(c² - b²) = √(8² - 5,1423²) = 6,1284 cm

sinα = a/c
sinα = 6,1284/8 = 0,76605, ebből α = 50°

γ = 180° - 50° - 40° = 90°
1