Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebessége

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1529
Hazánkban 1846-ban indult meg a vasúti forgalom. A Pest és Vác között közlekedő vonat a mindössze 35 km-t hosszú utat 59 perc alatt tette meg. Mekkora volt ennek a vonatnak az átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy a sebesség km/h-ban jöjjön ki, át kell váltani az időt percről órára:
`Δt = 59\ "perc" = (59)/(60) "óra"`
A távolságot nem kell átváltani:
`Δs = 35\ "km"`

A sebesség pedig ennek a kettőnek a hányadosa:
`v = (Δs)/(Δt) = (35\ "km")/((59)/(60) "óra") = ...` számold ki.

Írd meg, mi lett, leellenőrzöm.
Módosítva: 8 éve
0