Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az egyenes körhenger térfogata és felszíne ha....?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
435
Mekkora az egyenes körhenger felszíne és térfogata ha az alapkör átmérője 12 cm , amely pontosan kétharmad része a test magasságának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

d = 12 cm

d = `2/3*m` `rightarrow` m = `3/2*d` = 18 cm

A = `2*(d^2*pi)/4+d*pi*m` = `2*(12^2*3.14)/4+12*3.14*18` = 905 `cm^2`

V = `(d^2*pi)/4*m` = `(12^2*3.14)/4*18` = 2036 `cm^3`
0