Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Matek feladatsor
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3,

cos x = 0,5

x = `pm pi/3 + 2*k*pi`, ahol `k in ZZ`

4,

x csapat játszik x-1 csapat ellen, akkor x(x-1) mérkőzés lenne, de ekkor oda-vissza meccs lenne, osztjuk kettővel.

A felírható egyenlet:

`(x*(x-1))/2=105`

`x^2-x-210=0`

Megoldóképlet vagy szorzat:

(x-15)(x+14) = 0

Szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla:

`x_1` = -14 nem lehet

`x_2` = 15

15 csapat van.

5,

a+b = `(x_a+x_b;y_a+y_b)` = ((2+1);(-5+4)) = (3;-1)

`a*b` = `(x_a*x_b;y_a*y_b)` = `((2*1);(-5*4))` = (2;-20)

6,

Kihúzgáljuk a kalapból a gyerekeket.

Annak a valószínűsége, hogy elsőre jót húzunk, `8/12`. Így maradt 11 fő és 7 olyan, aki csinált leckét.

Másodjára is jót húzunk: `7/11` Maradt 6 aki csinált leckét és 10 fő összesen.

Harmadjára is jót húzzunk: `6/10`

A teljes valószínűség:

P = `(8/12)*(7/11)*(6/10)` = `0.25dot(4)dot(5)` `approx` 25,45 %.

7, Ábra

8,

A, hamis

B, igaz

C, hamis

D, igaz

9,

Nem mindenkinek van egy álma. Vagy: Van olyan, akinek nincs egy álma.
0

Az ábra lemaradt.
0