Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a, ε = hf = h*c/λ = 632 nm
b, A hf = Wki + 1/2mv² -> hf-Wki = 1,5*10^-19J
c, 1/2mv² = 1,5*10^-19 J, ebből a v = 4*10⁵m/s
d, Az eU = 1/2mv², összefüggésből következik, hogy: U = 1,5*10^-19 J / 1,6*10^-19 C = 0,94V
Módosítva: 4 éve
0