Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2

`f_h=W_(ki)/h`

`W_(ki)`= 0,16 aJ = `1.6*10^(-19)` J

h = `6.626*10^(-34)` `J/s`

`f_k` = `(1.6*10^(-19))/(6.626*10^(-34)` = `2.42*10^(14)` `1/s` = 242 THz `leftarrow` küszöbfrekvencia

c = `3*10^8` `m/s`

`lambda_k` = `c/f_h` = `(3*10^8)/(2.42*10^(14))` = `1.24*10^(-6)` m = 1240 nm `leftarrow` határhullámhossz
0

Egy másik lehetséges megoldás:
hf = Wki
f = Wki / h = 0,16*10^-18 J / 6,6*10^-34 J/s = 2,4*10^14 Hz
λ = c / f = 1250 nm -> infravörös tartományba esik.
0