Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki esetleg Fizika?

Főoldal » Középiskola » Fizika
367
Tudnátok segíteni?
A 3. megvan, a 4. feladatban kellene a segítség!
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R = `U/I` = `(1.5 V)/(0.05A)` = 30 `Omega`

R = `rho*l/A` = `rho*l/((d^2*pi)/4)`

`l` = `(A*R)/rho` = `((d^2*pi)/4*R)/rho` = `((0.2^2*3.14)/4*30)/0.017` = 55.44 m vezetékre van szükségünk.
0