Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
A csatolmányban található fotó (mely a téglalap és a négyzet területének kiszámítását tartalmazza) segítségével oldja meg a feladatokat.

Egy négyzet oldalai 10 cm hosszúak. Számítsa ki a négyzet területét és kerületét! (a négyzet kerületét úgy kapjuk meg, hogy összeadjuk az oldalak hosszúságát).

Egy négyzet kerülete 64 cm. Számítsa ki a négyzet oldalát és területét!

Egy téglalap hosszúsága 12 cm szélessége pedig 8 cm. Mekkora a téglalap területe és kerülete? (a téglalap kerületét úgy kapjuk meg, hogy összeadjuk az oldalak hosszúságát!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a=10 cm

K=4a
K=4*10=40 cm

T=a²
T=10²=100 cm²

2.)
K=64 cm

K=4a
a=K/4
a=64/4=16 cm

T=a²
T=16²=256 cm²

3.)
a=12 cm
b=8 cm

K=2a+2b=2(a+b)
K=2(12+8)=40 cm

T=a*b
T=12*8=96 cm²
1