Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a, T = `(a*b)/2` = `(7.5*10)/2` = 37,5 (egységnégyzet, mértékegység nincs megadva).

b, c = `root()(a^2+b^2)` = `root()(7.5^2+10^2)` = 12,5

c, T = `(a*b)/2` = `(c*m)/2` `rightarrow` m = `(a*b)/c` = `(7.5*10)/12.5` = 6

d, p = `root()(a^2-m^2)` = `root()(7.5^2-6^2)` = 4,5

q = `root()(b^2-m^2)` = `root()(10^2-6^2)` = 8

e, igaz (`root()(4.5*8)` = `root()(36)` = 6 = m )
0