Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Ebben a feladatban valaki tudna segíteni? Hálásan megköszönném.

Főoldal » Középiskola » Fizika
453
Egy bizonyos mennyiségő gázt állandó nyomáson összenyomunk majd na gáz állandó hőmérsékleten, kitágul úgy, hogy a gáz végső térfogata megegyezzék a gáz kezdeti térfogatával. Ábrázoljátok a folyamatokat ugyanabban a (p,V) , (V,T) és (p,T) síkban


Egy vastag falú levegővel telt zárt flakont kiviszünk télen a nagy hidegbe. A lakásban a hőmérséklet 270C, kint a szabadban –100C. Kint mekkora a flakonban a levegő nyomása, ha a szobában és a szabadban a nyomás a megszokott normál légköri nyomás (100kPa)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A másodikra:

V = állandó

`p_1` = 100 kPa

`p_2` = ?

`T_1` = 27 °C = 300 K

`T_2` = 0 °C = 273 K

`p_1/T_1=p_2/T_2`

`p_2` = `(p_1*T_2)/T_1` = `(100*273)/300` = 91 kPa.

0