Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális eloszlás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
441
Egy töltőállomás vezetője azt vette észre, hogy tankoláshoz és fizetéshez szükséges idő eléggé változik emberenként. Valójában ez az idő exponenciális eloszlást követ 6 perces átlaggal.
Mi a valószínűsége, hogy egy autót 6 percnél kevesebb idő alatt tankolnak meg és fizetik is ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia, ha minden igaz akkor így fog kijönni a válasz:
λ=1/6 (ez a 6-os az átlag tankolási idő)
fx(x)=λe^-λx ; x>0
P(x<6)
λ (e^-λ*x)/-lambda|6,0
=-e^(-1/6*6)+e^(-1/6*0)~=0.6321
A valószínűsége = 0.6321


1