Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Ezeket kellene megoldani. Csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
a)
Pitagorasz tétel
a2+b2 = c2
682+512 = c2
4624+2601= c2
7225 = c2 /gyökvonás
85 = c

b)
Közös mértékegység kell ezért a 18 cm-t átváltanám mm-re, 180 mm.
Pitagorasz tétel
a2+b2 = c2
752+1802 = c2
5625+32400= c2
38025 = c2 /gyökvonás
195 = c

2)
a = 24 cm
b = 25 cm

a2+b2 = c2
242+252 = c2
576+625 = c2
1201 = c2 /gyökvonás
34,66 = c

3)

a = 12 cm
b = 10 cm
ma = ?
K = ?
T = ?

ma = √b2-a2/4
ma = √102-122/4
ma = √100-144/4
ma = 8 cm

Kerület:
K = a+2b = 12+(2*10) = 12+20 = 32 cm

Terület:
T = a*ma/2 = 12*8/2 = 48 cm2

A többit is valahogy ez alapján.
Módosítva: 4 éve
1