Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor

Főoldal » Középiskola » Matematika
616
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Jaj, profi, ezt nagyon rosszul írtad le az órán... Ahogy leírtad, annak semmi értelme nincs.

Esetleg így lenne értelme:
`|bar a| = 6`
`|bar b| = 3`
`bar a · bar b = 9·sqrt(2)`
Mennyi a vektor`bb"ok"` hajlászöge?

Ez a feladat?

Ha igen, mondd meg, minek a jele az, hogy `|bar a|` és minek a jele az, hogy `bar a · bar b` és folytatom. Ugyanis az a két vonal nagyon fontos, mi az? Meg a szorzás jelről is illik valamit tudni mondani.
Módosítva: 8 éve
0

`18·cos α = 9·sqrt(2)`
Osszunk 18-cal:
`cos α = sqrt(2)/2`
Azt pedig be kell magolni, hogy `cos 45° = sqrt(2)/2`

Itt van az a néhány nevezetes szög, amiket be kell magolni. Mindet:
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/matematika/matematika/matematika-10-osztaly/a-hegyesszogek-szogfuggvenyeire-vonatkozo-tetelek/nevezetes-szogfuggvenyertekek
0