Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszer, számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
1001₅ · xy₅ = 32032₅
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10015=1*5³+0*5²+0*5¹+1*5⁰=125+0+0+1=12610

320325=3*5⁴+2*5³+0*5²+3*5¹+2*5⁰=1875+250+0+15+2=214210

214210÷12610=1710

1710→xy5
17÷5=3 marad:2
3÷5=0 marad: 3

1710=325
0