Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
568
Egy motoros gyorsulását az idő függvényében a következő összefüggés adja:

a=Ct+D; ahol C=-0,1m/s3, D=4m/s2. [a]=m/s2, [t]=s

Mekkora a gyorsulá, a sebesség és a megtett út 10 s múlva, ha v0=5m/s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`a=Ct+D`
`C=-0","1\ m/s^3`
`D=4\ m/s^2`
`v_0 = 5\ m/s`

`a(10) = -0","1·10+4 = 3 m/s^2`

`v(t) = v_0 + int_0^t C·t+D \ dt = v_0 + C/2·t^2+D·t`
`v(10) = ...` számold ki te

`s(t) = int_0^t v(t) dt = v_0·t + C/6·t^3 + D/2·t^2`
`s(10) = ...` számold ki te
Módosítva: 8 éve
0