Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1376
Egyenes körhenger alapkörének sugara 5 cm, kiterített palástja pedig olyan téglalap, amelyben az oldalak aránya 2:3. Mekkora a henger felszíne és a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria, térfogat, felszín, arány, hasáb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Kétféle henger is megfelel a feltételnek, attól függően, hogy az alapra a rövidebb, vagy a hosszabb arány érvényes!
Így két megoldás is van:
1. féle hengerre: A₁=814,93 cm², V₁=1644,62 cm³ (sorrendben felszíne, ill. térfogata);
2. féle hengerre: A₂=1637,71 cm², V₂=3701,58 cm³ (szintén sorrendben előbb a felszín, majd a térfogat) !

Holnap beszkenneltetve délután el tudom küldeni a részletes levezetést is ! :)
0

Csatoltam képet.
0