Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik ez az elem?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
568
Két vegyértékű fém oxidja 39,7 tömegszázalék oxigént tartalmaz. Melyik ez az elem? Ar(O)= 16,00
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömegszázalék, fém
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A fém-oxid általános képlete: MeO, tehát 100% (M+16) gramm oxid, ahol "M" az ismeretlen fém móltömege.
Felírható a következő egyenlet: (M+16)/16 = 100/39,7, innen M+16 = 40,302, innen pedig: M= 24,302 g/mol, ez a magnézium(Mg), tehát az oxid a magnézium-oxid volt (MgO)! :)

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid levezetéssel! :)
Módosítva: 4 éve
1