Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Négyes és ötös feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4. Figyelembe véve, hogy a háromszögben kétoldalt és a kisebbikkel szemközti szög az adott. A megoldáshoz koszinusz-tételt használunk:
a=10cm
b=6
β=30⁰
b²=a²+c²-2ac*cosβ
36=100+c²-2*10*c*0,8660
36=100+c²-17,32c /-36
0=c²-17,32c+64 /jöhet a másodfokú egyenlet:
c1,2=17,32± 17,322-4*1*64 /2=17,32± 300-256 /2=17,32± 44 /2=17,32±6,63/2, amiből c₁=17,32+6,63/2=23,95/2=11,975 és c₂=17,32-6,63/2=23,95/2=5,345
0