Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tömegszázalék vizet tartalmaz a timsó (KAl(SO4)2·12 H2O)?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
455
Ar(Al)=26,98
Ar(K)= 39,10
Ar(O)= 16,00
Ar(H)= 1,01
Ar(S)= 32,07
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömegszázalék, timsó
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

2
Szia!

A timsó móltömege: M=(39,1+26,98+96,07+12×18,02)= 378,39 g/mol, ebben van összesen 216,24 gramm kristályvíz, ezért tömeg%-osan a kristályvíz %-a: (216,24/378,39)×100 % = 57,15 % lesz! :)

Remélem tudtam segíteni a levezetéssel! :)
0

Előző rossz, mert 2 szulfátion van a timsóban :)
0