Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletrendszer megoldásában elakadtam, segíts légyszíves!

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
másodfokú, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kezdjük az első egyenlettel. A nevezővel való felszorzás és összevonások után valami ilyet kapsz, hogy
2x^2-4xy+2y^2=0
x^2-2xy+y^2=0
(x-y)^2=0
x-y=0
x=y

Ezt beírjuk a 2. egyenletbe(az y helyett x-et), és azt kapjuk, hogy
2x^3=2
x^3=1
x=1

És mivel x=y, ezért a megoldás: x=y=1.
0