Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Olvassák el a csatolmányban található a kör területére és kerületére vonatkozó képletet, majd oldják meg a feladatokat!

1. Egy kör sugara 8 cm. Mennyi a kerülete és a területe?
2. Egy kör átmérője 20 dm. Mennyi a kerülete és a területe?
3. Egy parkba 5 méter sugarú kör alakú füves területet készítenek. Hány kg fűmagot vetnek el, ha négyzetméterenként 0,1 kg fűmag szükséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hello,

1.) r=8 K=2*r*π= 50.24cm T=r*r*π=200,96cm2
2.) d=20dm ⇒r=10dm K=2*r*π= 62,8 dm T=r2*π= 314 dm2
3.) r= 5m T=T=r2*π= 78,5 m2
78,5m2*0,1kg = 7,85kg fűmag kell a teljes területre.
1