Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Olvassák el a csatolmányban található a kör területére és kerületére vonatkozó képletet, majd oldják meg a feladatokat!



1. Egy kör sugara 8 cm. Mennyi a kerülete és a területe?
2. Egy kör átmérője 20 dm. Mennyi a kerülete és a területe?
3. Egy parkba 5 méter sugarú kör alakú füves területet készítenek. Hány kg fűmagot vetnek el, ha négyzetméterenként 0,1 kg fűmag szükséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Direkt nem számolom ki az értékeket, mert ott a képlet csak be kellene helyettesíteni ... Ennyit kell csak tudnod ehhez:

átmérő = d
sugár = r = d/2


1.) és 2.) feladat:
Kör kerülete: 2*r*3,14 cm, dm
Kör területe: r2*3,14 cm2, dm2

3.) feladat:
Kör területe: r2*3,14 m2

Ha 1 m2-re 0,1 kg fű jut, akkor "3. feladat kör területe" m2-re → "3. feladat kör területe" * 0,1 kg fű jut.
Módosítva: 4 éve
0