Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik nagyobb?

Főoldal » Középiskola » Matematika
605
a) √2·√10 vagy √40/√2
b) 3√8 vagy 6√2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Vigyél be mindent egy gyökjel alá, és mivel a gyökvonás monton művelet (nagyobb helyeb nagyobb értéket vesz fel), ezért egyértelműen látszódni fog a 2 szám közöttti reláció
Módosítva: 8 éve
0

 2 x 10 = 2x10 = 20 
 40 / 2 = 40:2 = 20  vagyis egyenlo ez az a feladat
0

3 8 = 3x3x2x2x2 =3x2 2 =6 2 
6 2 =6 2 
0