Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nehéz algebrai bizonyítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
395
Legyen

`a := 2^(- sqrt7 - 1)·(sqrt((2 - sqrt3)^(2·sqrt7) + (sqrt3 + 2)^(2·sqrt7) - 2) + (2 - sqrt3)^sqrt7 + (sqrt3 + 2)^sqrt7)^sqrt7`

`b := 2^(- sqrt7 - 1)·(- sqrt((2 - sqrt3)^(2·sqrt7) + (sqrt3 + 2)^(2·sqrt7) - 2) + (2 - sqrt3)^sqrt7 + (sqrt3 + 2)^sqrt7)^sqrt7`

Bizonyítsd be, hogy ekkor `a+b=5042`.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, gyökös_kifejezések
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
-2

Szia!

Az első válaszolónak üzenném: ide sajnos banyorultabb megoldás kell mint a számológép :D

Csatolom a megoldást.

2