Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat, felszín

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Vázold fel az 5cm magas egyenes hasáb hálóját, számítsd ki felszínét és térfogatát ha alapja 5cm-es oldalú szabályos háromszög
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzolsz egymás mellé egy sorba, vízszintesen 4 db 5 cm oldalú négyzetet úgy, hogy az oldalaik érintkeznek, majd első négyzet két vízszintes oldalára rajzolsz egy-egy 5 cm oldalú szabályos háromszöget.
A szabályos háromszög területe:10,83 cm², négyzet területe: 25 cm²
V=10,83·5=54,15 cm³
A=2·10,83+4*25=121,66 cm²
0