Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
773
Laci édesanyja éveinek száma 3-mal több laci életkorának három és fészszeresénél, édesapja pedig négyszer annyi idős, mint Laci, és 2 évvel idősebb a feleségénél. Hány évesek külön külön?
Egyenlettel kéne megkeresni a választ.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Neten az egyik csajnak ez jött ki
0

L= Laci életkora
Anyja életkora = 3,5L +3
Apjáé = 4L = 3,5 L +3 +2
3,5L +5= 4L/ -3,5L
5= 0,5L
L=10
3,5L +3= 35 +3 = 38= anyja
4L= 40= apja
0