Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Mennyi lehet x, y, és z, ha:
3·7^x + 5·7^y + 7^z=53200₇
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x=3; y=4 és z=2
0

53200₇=0·7⁰+0·7¹+2·7²+3·7³+5·7⁴
3·7^x + 5·7^y + 7^z=53200₇

Nézd meg hogy a hármas szorzó mellett 7-nek hányadik hatványa van és látod hogy x=3-mal. A többit ugyanígy.
0