Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyanúgy, mint a másik feladatnál, ezek akkor egyenlőek, hogyha a logaritmuson belül ugyanaz a szám áll:

(2x-3) / (4x+2) = 3, ennek megoldása x=-9/10=-0,9. Visszahelyettesítés után lg(3) = lg(3) lesz, tehát megoldást találtunk.
0