Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság - szakaszok meghatározása

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Segítsetek, kérlek a képen lévő feladatban! A tört számok miatt teljesen elbizonytalanodtam. Az 5/2 és a 4/5 arányából indultam ki, de fura mindenhogy. Köszi! Porkoláb Tamás feladata
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha közös nevezőre hozod a számokat, akkor nem kell törtekkel szórakozni.
A legkisebb közös nevező a 30.

4/5 = 24/30 → 24
2/3 = 20/30 → 20
5/3 = 50/30 → 50
3/5 = 18/30 → 18
5/2 = 75/30 → 75
0